Scoala Gimnaziala nr. 2 orasul Boldesti-Scaeni

Str. Colinei nr. 40 ,Tel /Fax 0244/211469 ;Jud. Prahova ;Cod 105300 e-mail: blogscaieni@yahoo.com

SCOLILE PRIVATE BRITANICE-SCOLI DE EXCELENTA !

Posted by webmaster pe 2 ianuarie 2010

     „Dacă aţi văzut măcar câteva scene din seria cinematografică Harry Potter, vă puteţi face, în mare, o imagine asupra sistemului de învăţământ preuniversitar din Marea Britanie. În cele mai multe şcoli, copiii, fie că au 6 ani,fie 15, chiar se îmbracă în uniforme. Apoi, există încă multe instituţii în care sunt acceptaţi numai băieţi sau numai fete (de altfel, în peste o treime din şcolile britanice învaţă doar elevi de acelaşi sex). Iar rugăciunea ţinută înainte de prima îmbucătură, într-o sală de mese care aduce a biserică gotică, nu este poveste, întrucât majoritatea şcolilor particulare sunt patronate de diverse culte religioase, evident, majoritatea protestante. Toate aceste detalii contribuie la reuşita sistemului britanic de învăţământ care a ajuns cel mai performant din lume, după rata de acceptare a elevilor la universităţile de prestigiu.

      Şi asta, deşi puţine şcoli britanice pun accentul pe studiul formal, optând mai degrabă pentru dezvoltarea componentei educaţionale denumite de ei „the other half“- activităţile nonacademice. „Motto-ul nostru e că în fiecare dintre noi se află mult mai mult decât am crede, motiv pentru care îi învăţăm pe copii şi alte lucruri în afara celor care duc la excelenţa academică, lucruri care să îi ajute să studieze, să lucreze şi să trăiască în secolul XXI“, spune Julia Booth, directoarea de marketing a liceului Cobham Hall, în cadrul căruia jumătate din totalul elevilor este de altă naţionalitate decât britanică. În acest segment de educaţie nonformală poate intra, în principiu, orice, de la şah la cricket, de la cursuri de teatru la cele de vioară sau chitară electrică, de la cursuri de pictură la cele de design vestimentar.

      Conform companiei de consultanţă The Good Schools Guide, principalele motive pentru care părinţii opteaza pentru o şcoală privată din Marea Britanie sunt , după cum urmează:

Sistemul de predare. Unele dintre aceste şcoli sunt extrem de selective când vine vorba de recrutarea elevilor (cam una din zece şcoli, după cum apreciază compania); marea majoritate se ghidează, însă, după ideea de a scoate din fiecare elev „până la ultima picătură de potenţial“. De altfel, statisticile arată că, în sistemul privat, circa 80% din elevi termină liceul cu rezultate mult mai bune decât cele care îi recomandau la momentul admiterii.

– Facilităţile. În cazul celor mai multe şcoli private, terenurile de sport, sălile de teatru, laboratoarele ştiinţifice, bibliotecile digitale sau studiourile foto reprezintă dotări de bază.

Opţiuni de înscriere. Elevii pot alege să studieze într-o astfel de şcoală doar timp de o lună, de exemplu. De asemenea, pot opta pentru sistemul de internat full-time (inclusiv în timpul weekendurilor sau al vacanţelor) sau pentru unul parţial, exclusiv în timpul zilelor de studiu.”

                                                                                          (articol preluat din ziarul „Capital”)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: