Scoala Gimnaziala nr. 2 orasul Boldesti-Scaeni

Str. Colinei nr. 40 ,Tel /Fax 0244/211469 ;Jud. Prahova ;Cod 105300 e-mail: blogscaieni@yahoo.com

SERIA MEA DE SUFLET

Posted by webmaster pe 10 Aprilie 2011

    Trecut-au anii ca norii lungi pe şesuri

              Şi niciodată n-or să vină iară

                  Căci ,,bobocei”în curtea şcolii

                  N-o să mai fim în astă şcoală.

                 Cam aşa a luat sfârşit un capitol din viaţa unor elevi de la Şcoala Nr 2 Boldeşti-Scăieni după ce, timp de patru ani, au crescut alături de mine.

                  15 septembrie 2003-prima zi de şcoală pentru 27 de ,,bobocei” timizi, dar şi pentru mine, deoarece era prima serie pe care o luam sub ,,aripa” mea ocrotitoare. Perechile de ochi mă priveau cu mare curiozitate. Îmi amintesc cu nostalgie cum mă uitam la aceşti copii timizi încercând să citesc dincolo de nevinovaţia privirii lor.

                  Mă întrebam cum o să fie, cum ne vom înţelege, dacă ne vom bucura de fiecare ,,cărămidă” aşezată la,,fundaţie”? Am pornit cu toţii pe dificilul drum al cunoaşterii. Zi de zi, oră de oră am luptat pentru a trece cu bine peste greutăţile întâlnite. Am trăit împreună primele emoţii şi bucurii atunci când literele au început să se adune în silabe, apoi în cuvinte. Am descoperit împreună tainele socotitului şi ne-am amuzat cu toţii de ,,perlele” spuse la ore. Îşi mai amintesc oare de cele trei braţe ale Dunării: Sfântul Gheorghe, Sulina şi ,,Chelia”? Dar că Ştefan Bănică Junior este un sfânt? Sau că în Moldova cresc portocali?

                    Am aşteptat cu emoţie rezultatele de la concursurile şcolare, am depus efort pentru a-i încânta pe părinţi cu serbările noastre, am demonstrat tuturor că suntem ca o familie şi am plâns cu lacrimi amare când a sosit momentul despărţirii. N-o să uit niciodată compunerile pe care mi le-au adresat şi nici cântecul pe care mi l-au cântat la sfârşitul clasei a IV-a.

                   Toate aceste momente au rămas întipărite în memoria mea şi, ori de câte ori mă gândesc la ei, un zâmbet nostalgic îmi răsare pe faţă.  În curând o altă etapă din viaţa lor se va finaliza deoarece clasa a VIII-a se apropie de sfârşit.

                    Au fost şi vor rămâne seria mea de suflet, nişte copii isteţi, cuminţi şi talentaţi. Sunt mândră să spun că au fost elevii mei în ciclul primar. Ei sunt,,boboceii” mei deveniţi mândre flori care se înalţă spre soare şi îşi întorc faţa, fără ruşine, către lumea care îi aşteaptă să se alăture celor mulţi şi minunaţi, oameni adevăraţi.

                                              

                                                                       Instit. Luciana Chivu

                                                                       Şcoala cu clasele I-VIII Groşani Slănic

 P.S. Cred ca cei implicati in  aceasta poveste si-au dat seama ca este vorba de clasa a VIII-a B de la Scoala cu clasele I-VIII nr 2 Boldesti – o clasa de exceptie. 

         Eu  ii multumesc domnisoarei Luciana Chivu ca ne-a facut onoarea de a-i indruma  pe acesti  copii si de a face parte timp de patru ani din colectivul de cadre didactice al scolii noastre.  

                                  Cu stima ,    Leonard Cotac

 

Un răspuns to “SERIA MEA DE SUFLET”

  1. Iana Elena said

    waw . Sincer, mi-au dat lacrimile cand am citit . Va multumim din suflet pentru tot, va multumim pentru ca langa dumneavoastra am invatat sa radem si sa plangem ; va multumim pentru ca impreuna cu dumneavoastra am descifrat o parte din tainele vietii de scolar ; va multumim pentru ca numai cu ajutorul dumneavoastra am invatat sa scriem , sa citim ; va multumim pentru toate acele sfaturi si ganduri bune; va multumim pentru rabdarea pe care ati avut-o cu noi; va multumim pentru acele amintiri minunate pe care nu le vom uita niciodata; va multumim ca ne-ati fost prietena si nu o simpla invatatoare !
    Va iubim si ne este foarte dor de dumneavoastra !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: