Scoala Gimnaziala nr. 2 orasul Boldesti-Scaeni

Str. Colinei nr. 40 ,Tel /Fax 0244/211469 ;Jud. Prahova ;Cod 105300 e-mail: blogscaieni@yahoo.com

RECOMANDĂRI PENTRU PREVENIREA DELINCVENŢEI JUVENILE

Posted by webmaster pe 27 septembrie 2011

In perioada 26-30 septembrie 2011, se derulează la nivel naţional cea de-a şasea ediţie a evenimentului „Săptămâna prevenirii criminalităţii”.
        Activităţile de astăzi  de la Scoala cu clasele I-VIII nr 2 Boldesti-Scaieni au  avut ca temă prevenirea delincvenţei juvenile.
    Pentru a preveni implicarea copiiilor în evenimente care ar putea avea urmări negative , poliţiştii recomandă următoarele:

• Atunci când se întâmplă să asişti la o ceartă sau o bătaie, alertează imediat personalul de securitate şi, înainte de a interveni în mod direct, încearcă să-i convingi pe alţii să te ajute, pentru că altfel, intenţia ta de aplanare a conflictului poate fi prost înţeleasă şi poţi deveni fără să vrei parte activă în conflict.
• Dacă atingi sau împingi involuntar pe cineva, prezintă-i scuzele şi nu te gândi la ceea ce alţii pot să creadă despre tine.
• Dacă vreun coleg sau prieten te roagă să faci ceva cu care tu nu eşti de acord refuză categoric indiferent de ameninţările primite.
• Mergi la un adult(profesor, psiholog şcolar, părinţi) şi solicită sprijin ori de câte ori eşti ameninţat, şicanat sau umilit de alţi colegi.
• Dacă intri într-o dispută cu un alt coleg, fii primul care renunţă. Aminteşte-ţi că urmarea acesteia poate fi : rănirea ta sau punerea ta într-o lumină proastă, putând fi catalogat ca „bătăuş” de cei din jur.

Sfaturi pentru viitor

• Fiţi atenţi atunci când vă alegeţi prietenii. Evitaţi tovărăşia persoanelor violente, delincvente şi conflictuale;
• Nu vă lăsaţi influenţaţi de ceilalţi. Analizaţi singuri riscurile la care vă expuneţi pe baza educaţiei primite şi a propriei experienţe;
• Învăţaţi să spuneţi „NU” atunci când consideraţi că este cazul. Trebuie să aveţi tăria să vă susţineţi părerile;
• Atrageţi atenţia prietenilor asupra consecinţelor comiterii de fapte antisociale;
• Respingeţi propunerile cunoscuţilor de a participa la anumite „distracţii”: consum de alcool, de droguri, jocuri de noroc, distrugeri, violenţe verbale şi fizice;
• Nu încercaţi să rezolvaţi un conflict prin violenţă. Apelaţi la sprijinul celor care vă pot ajuta: părinţi, profesori, poliţişti.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: