Scoala Gimnaziala nr. 2 orasul Boldesti-Scaeni

Str. Colinei nr. 40 ,Tel /Fax 0244/211469 ;Jud. Prahova ;Cod 105300 e-mail: blogscaieni@yahoo.com

SCOALA ALTFEL

In perioada 1-5 aprilie 2013 s-a desfasurat si in scoala noastra saptamana numita “Sa stii mai multe, sa fii mai bun!” ,saptamana in care toate cadrele didactice ale scolii au facut eforturi deosebite pentru ca toti elevii sa ia contact cu o altfel de invatatura , cea nemijlocita, cea din afara salii de clasa, introducandu-i pe acestia intr-o diversitate de activitati.

Micii nostri scolari, reprezentantii ciclului primar , au fost implicati fie  in concursuri care de care mai atractive si mai provocatoare , fie in activitati noi care le-au pus la incercare priceperea si imaginatia. Cu multa nerabdare a fost asteptata si foarte intens traita intalnirea cu reprezentantii Politiei –(dnii politisti-Cristian Grigore si Mugurel Turcanu) , activitate in cadrul careia elevii au patruns in tainele circulatiei rutiere si si-au conturat principalele coordonate ce n-ar trebui sa lipseasca niciunui pieton si cetatean model. Uneori elevii au parasit scoala pentru a patrunde in universul cultural deschis inaintea lor de numeroase muzee si teatre ori si-au facut prieteni in cadrul unor parteneriate intre scoli.

Elevii ciclului gimnazial s-au dedat unor activitati desfasurate atat in scoala , cat si in afara ei , incepand cu activitati sportive sau de documentare stiintifica si terminand prin cunoasterea nemijlocita a multor izvoare culturale in cadrul  excursiilor. Au putut vedea  astfel, ca fiecare disciplina are o latura ascunsa ,iar teoria nu este decat o poarta catre lumea in care traim sau catre lumea pe care singuri o putem construi.

Fotografiile din timpul activitatilor si  impresiile participantilor pe care le vom posta pe aceasta pagina speram sa  dovedeasca tuturor ca am trait cu totii o saptamana “altfel”, bogata in experiente noi –  izvor de cunoastere si amintiri.

 

                                                                                              Consilier educativ,

prof.Dinu Elena-Mihaela

Sa stii mai multe,sa fii mai bun

             Pentru saptamana ,,Sa stii mai multe ,sa fii mai bun” elevii claselor CP si I A au stabilit un program comun,  care a debutat luni cu teatru de papusi,,Praslea cel voinic si merele de aur” prezentat de trupa Trilby.Programul a continuat apoi cu concursul,,Colorez si desenez primavara”.

           Marti, cei mici insotiti si de cativa parinti au mers la Scoala Valea Plopului  , in cadrul parteneriatului educational,,Vrei sa fim prieteni?”,parteneriat desfasurat in comun cu aceasta scoala.Aici au facut cunostinta  cu colegii lor din clasele  II-IV,au desfasurat activitati comune,au schimbat impresii.

           Ziua de miercuri a debutat cu vizita domnilor agenti de politie Grigore Cristian si Turcanu Mugurel  care alaturi de doamna invatator  Paun Lucia ,au sustinut o activitate pe teme rutiere.In continuare elevii au participat la activitatea ,,O minte sanatoasa intr-un corp sanatos”.

           Joi elevii  claselor CP si I A au patruns in lumea basmelor ,pentru ca apoi sa faca cunostinta cu proiectul,,Scoala lui Andrei” organizat de Petrom Romania.

         Saptamana s-a incheiat cu o vizita la muzeele ,,Vaii Teleajenului”  si ,,Nicolae Iorga”,din Valenii de Munte.

                                                                                                                    Prof.Stan Manuela Constanta

                                                                                                                   Prof.Paun   Maria Lucia

DSCN0429 DSCN0428 DSCN0424 DSCN0380 DSC01778 DSC01768 DSC01771 DSCN0400 DSCN0369

 
     
       Clasa I B a început săptămâna ,, Să știi mai multe, să fii mai bun!’’ cu două activități foarte distractive și interesante: Teatrul Trilby ne-a adus piesa ,,Prâslea cel voinic și merele de aur’’ , iar primăvara ne-a propus un nou concurs de pictură, la care am fost premiați cu diplome. 
       Vremea frumoasă ne-a permis ca marți să ne relaxăm în aer liber, pe terenul de sport și să organizăm diverse concursuri: întreceri sportive, șotron, desene pe asfalt, jocuri pentru copii.
       Miercuri am urmărit cu atenție indicațiile domnilor polițiști și am participat cu toții la prezentările făcute de doamnele învățătoare, cu promisiunea că vom ajunge pietoni model.Pentru aceasta am completat fișe de educație rutieră și am fost recompensați pe măsură.
        Următoarea zi ne-a surprins cu două filme minunate pentru copii: ,,Dumbrava minunată’’ și ,, Fetița cu chibriturile’’, povești pe care le ascultasem în cadrul orelor de lectură și Literatură pentru copii.
       La final, ne-am unit forțele și am dorit să realizăm o lucrare comună, un colaj de materiale din hârtie, care să ne înfrumusețeze clasa : ,,Fluturașul’’.
      Iată ce a ieșit:       
2013-04-01 08.48.402013-04-02 09.43.172013-04-01 10.39.322013-04-05 09.36.432013-04-05 11.18.50    
Rămânem cu o impresie frumoasă despre această săptămână diferită în școala noastră și o așteptăm cu drag și anul viitor!                                                                                            
 
                                                                                                                                                                Prof.înv.primar, Andreea Pană

Sa stii mai multe, sa fii mai bun!

Clasa a II a A si-a facut bagajele luni seara si s-a imbarcat in microbuze spre mult indragitul teatru” Toma Caragiu “unde a vizionat cu multa placere piesa “Licoarea magica”. Personajele incantatoare, cadrul deosebit si mesajul piesei conform caruia “raul ar trebui schimbat in bine si poate astfel lumea intreaga ar fi o lume de poveste “au lasat o amprenta aleasa in sufletele micilor participanti.

Saptamana a avut si doua mari provocari: concursul de limba si literatura romana  versus matematica: ”Fii inteligent la ..romana/matematica”, probe pe care la o prima analiza elevii le-au depasit cu brio si asteptam in viitor rezultate maxime.

Cu multa nerabdare a fost asteptata si foarte intens traita intalnirea cu reprezentantii Politiei –(dnii politisti-Cristian Grigore si Mugurel Turcanu) , activitate in cadrul careia elevii au patruns in tainele circulatiei rutiere si si-au conturat principalele coordonate ce n-ar trebui sa lipseasca niciunui pieton si cetatean model.Cuceriti de eveniment si de invitati , micii elevi  si-au exprimat apoi dorinta de a face candva parte din acest domeniu de activitate, noi implinindu-le visul intr-o prima etapa prin transformarea fiecarui intr-un “mic politist” apeland la uniforma de patrula scolara. Infiintarea patrulei rutiere scolare este un proiect de viitor ce speram sa se materializeze curand.

Talentul la pictura a fost pus la incercare atat in cadrul concursului  la nivel de scoala ”Colorez si desenez primavara”, cat si printr-o activitate in perechi care i-a provocat pe elevi sa picteze pe un suport nou : sticla.

Momentele de respiro din cadrul saptamanii au fost dedicate filmului pentru copii, elevii distrandu-se sau suferind  alaturi de “Mica sirena”.

Am incheiat saptamana in muzica si dans in cadrul unei mici petreceri cu prilejul unei aniversari la clasa.

Elevii au gustat din plin activitatile desfasurate si fotografiile au putut surprinde bucuria lor sincera.

2013-04-01 20.16.182013-04-02 09.18.422013-04-03 09.11.182013-04-03 10.44.472013-04-05 11.25.36

        Saptamana  1-5.04.2013 a fost  pentru clasa a IV  a  A  perioada in care elevii au vizionat spectacolul ,,Licoarea magica” de la teatru Toma Caragiu Ploiesti,au confectionat felicitari pentru sarbatorile destinate unei activitati in comun cu viitorii elevi ai clasei pregatiroare,si-au dezvoltat creativitatea plastica in realizarea vitraliului,,Cosuletul iepurasului”,au desfasurat o activitate de educatie rutiera sub atenta indrumare a agentului de circulatie Grigore Cristian,au imortalizat culorile primaverii in concursul,,Colorez si desenez primavara” si nu in ultimul rand si-au reamintit cunostintele matematice in cadrul concursului,,Fii inteligent…la matematica”.

           Saptamana ,,Sa stii mai multe ,sa fii mai bun” a adus in randurile elevilor un suflu nou in desfasurarea  activitatilor extracurriculare in mod util si placut.

 

                                                                                 Prof.inv.primar.Manea Florica

DSC01800 2013-04-01 18.01.16 2013-04-01 08.52.49 2013-03-30 15.15.03

2013-04-01 18.22.21

Cls. II B și IV B:

Saptamana “Sa stii mai multe, sa fii mai bun”  a reprezentat un prilej pentru consolidarea relatiilor profesor-elevi, dar si a relatiilor dintre elevi, intr-o atmosfera  relaxanta, atractiva,distractiva.

   Copiii s-au dovedit a fi veseli, dornici sa participe la toate activitatile, sa experimenteze sau sa exerseze.Acestia au avut ocazia de a petrece zile de neuitat in compania profesorilor, zile in care au vizionat piese teatru, au participat la concursuri interactive, au vizitat diferite obiective culturale, au invatat despre importanta sportului pentru mentinerea sanatatii. Atelierele practice organizate au pus la incercare aptitudinile artistice, estetice , dar si gospodaresti ale elevilor care, atrasi de mreaja povestilor si jocurilor care le insoteau, s-au implicat cu daruire, dand nastere unor produse demne de toata lauda.

                                                 Prof.Andreea Anton, Marilena Rosu

VIZITA BIBLIOTECA (2) TRILBY TRILBY (2) TEATRUL TOMA CARAGIU JOCURI SPORTIVE JOCURI SPORTIVE (2) CONCURS CONCURS (2) COLOREZ SI DESENEZ PRIMAVARA2 ATELIER PRACTIC (2)

Gimnaziu:

                            Săptămâna altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun!

                                                                                                  1-5 aprilie 2013 

Sloganul Să ştii mai multe, să fii mai bun! a reprezentat o provocare pentru elevii Şcolii Gimnaziale, Nr. 2 Boldeşti-Scăieni în săptămâna altfel. Însetaţi de cunoaştere, dornici să-şi manifeste creativitatea, elevii şcolii noastre au demonstrat prin diferitele activităţi realizate în cadrul acestui program, că stăpânesc arta dansului, că iubesc teatrul, că au un instrument muzical preferat sau că ştiu să descopere cu bucurie minunile naturii.

          Luni, 1 aprilie 2013, elevii au putut sorbi Licoarea magică, la Teatrul Toma Caragiu, din Ploieşti, reuşind astfel să pătrundă în universul fantastic al unor poveşti memorabile.

          Miercuri, 3 aprilie 2013, elevii clasei aVI-aA au transformat sala de clasă într-o sală de spectacol şi au evoluat la scenă deschisă, punându-şi în valoare talentele. Copleşiţi de emoţie, ei au dansat, au jucat teatru, au cântat la chitară, stârnind ropote de aplauze.

          Joi, 4 aprilie 2013, voinicii claselor a VIaA şi a VII-a au sfidat vremea ploioasă şi s-au aventurat într-o excursie de neuitat. Spirite libere, au dorit să admire de la înălţime oraşul Târgovişte, astfel că au ales să urce în Turnul Chindiei. Fascinaţi de istoria ţării, au ascultat cu atenţie explicaţiile ghidului, curioşi să afle cât mai multe detalii despre domnitorul Vlad Ţepeş. Încărcaţi de energie, au păşit apoi, sfioşi,  pragul Mănăstirii Curtea de Argeş. Arhitectura lăcaşului de cult şi Legenda Meşterului Manole i-a fermecat pe micii vizitatori, care au înţeles că arta cere sacrificii. Călătoria nu s-a oprit aici, deoarece îi aştepta Lacul Vidraru.  Pe şoseaua ce şerpuia printre stâncile ameninţătoare, au putut admira munţii somptuoşi ce doreau să ascundă minunea albastră a locului.

          Vineri, 5 aprilie 2013, elevii au fost invitaţi să vizioneze piesa de teatru O scrisoare pierdută de I. L. Caragiale. Comicul savuros şi interpretarea de excepţie a actorilor i-a ţinut cu sufletul la gură.

          În concluzie, activităţile desfăşurate în săptămâna altfel au fost realizate cu entuzism şi au avut un rol important în dezvoltarea personală a elevilor.

                                                                                                                   Profesor Toboş Magdalena 

DSCF4973 DSCF4975 DSCF4976 DSCF4987 DSCF4990 DSCF4994 DSCF5000 DSCF5001

DSCF4949

        “Săptămâna altfel”… o săptămână perfectă … pentru mine … pentru colegii mei!  Fără teme… Fără note… şi cu multe activităţi distractive!                                                                     

       Diferite activităţi şi-au făcut apariţia în orarul nostru. Filme istorice şi documentare ne-au potolit pofta de a cunoaşte mai multe. Atelierele  de lucru în echipă ne-au dezvoltat abilitatea de a crea obiecte pentru Sărbătorile Pascale. Activităţile ce m-au încântat cel mai mult au fost “Să  descoperim noi talente” şi excursia.     

     La activitatea “Să descoperim noi talente”,  noi ne-am transformat în actori , dansatori şi cântăreţi în miniatură şi le-am arătat domnilor profesori cât de talentaţi putem fi.                            

      Totodată,  am organizat o excursie cu traseul Turnul Chindiei – Mănăstirea Curtea de Argeş – Lacul Vidraru. A fost o oportunitate de a cunoaşte mai multe despre istoria românilor. Am fost fascinaţi de “Legenda meşterului Manole” şi de impunătorul peisaj descoperit spre lacul Vidraru. În concluzie, “Săptămâna altfel” a încurajat lucrul în echipă, acumularea cunoştinţelor în mod distractiv şi bineînţeles, a însemnat clipe de relaxare.

                                                                                              Stroe Antonia, clasa a VI-aA

DSCF4953 DSCF4947 DSCF4941 DSCF4970 DSCF4966 DSCF4958

                    IMPRESII SCOALA ALTFEL-aprilie 2013         
Pot spune ca a fost o saptamana de care ma pot declara multumita.Activitatile propuse si realizate impreuna cu elevii au fost  placute,interesante si  chiar cu provocari.Am avut excursie,concurs,creatie si etalare de talente.Si mai ales parteneriate,adica o colaborare rodnica cu colegii.In excursie am plecat miercuri,3 aprilie si am avut de strabatut traseul  Boldesti-Scaeni-Castelul Bran-Cetatea Rasnov si am ajuns in Brasov unde am vazut Prima Scoala Romaneasca si Biserica Neagra.Au participat elevi din clasele a VIII-a,a VI –a B,a V-a  A,a  V-a B,excursia fiind coordonata de dna prof.Popa Nicoleta si Soare Alina.Nu a fost usor de vreme ce a fost o vreme dificila,ploioasa,care nu a tinut cu noi,dar nu ne-am descurajat si  am realizat ce ne-am propus.    
    O alta activitate care mi-a placut si as vrea sa o mentionez a fost cea de vineri,5 aprilie,in parteneriat cu dna profesoasa Petre Mariana,si in cadrul careia elevii clasei a VI-a B si-au facut  remarcate capacitatile de expresie  si creatie,si char talentele.Au desenat in echipa sau individual,au cantat(Stroe Ovidiu),au dansat(Predescu Sebastian si Duma Georgica),dar mai ales au demonstrat ca pot lua in serios o activitate si pot avea rezultate frumoase.A fost o experienta placuta!         
  Toata saptamana altfel de anul acesta a fost o experienta placuta,o ocazie in care am invatat lucruri noi si  mai ales, in care ne-am imbogatit pe noi insine!
                                                                                                    Prof. Alina Soare
SPM_A0405 SPM_A0411 SPM_A0422 SPM_A0448 SPM_A0460 SPM_A0482 SPM_A0500 SPM_A0516 SPM_A0521 SPM_A0546 SPM_A0571

,,Şcoala Altfel,,  a fost un prilej bun pentru profesori  de a-i cunoaşte mai bine pe elevi și de a întări relaţia cu aceştia; a fost o combinaţie de şcoală şi de timp petrecut într-un mod plăcut cu elevii.

Programul a solicitat atât implicarea profesorilor, cât si a elevilor în activități nonformale, surprinzătoare care au evidențiat spiritul de echipă, talentul și aptitudinile tuturor în domenii cât mai diverse și interesante.Toți am venit la școala cu plăcere și cu de dorința de a participa la noile proiecte, descoperind astfel că educația poate însemna și altceva decât eram obișnuiți.

                                                                                                              Prof. Petricioiu Camelia

cami cami2 cami3 cami4 cami6

„Sa stii mai multe,sa fii mai bun”- a fost o saptamana care isi merita pe deplin titulatura.

  „Lumea minunata a scenei” ne-a dezvaluit un ingenios mixaj de situatii comice puse pe seama  eroilor din basmele clasice si contemporane, intr-o maniera literara, coregrafica si muzicala originala, prin vizionarea spectacolului „Licoarea magica”.

   Dornici de a descoperi o data in plus frumusetile naturii, dar si de a realiza o „incursiune” in istorie si cultura, am pornit intr-o fascinanta excursie, care ne-a imbogatit deopotriva cugetul si spiritul prin tot ceea ce am reusit sa vedem si sa auzim.

   Castelul Bran si-a deschis larg portile pentru a ne prezenta structura sa impozanta, dar si colectiile de ceramica, mobilier, arme si vesminte specifice.

   Cetatea Rasnov sau vechea „Cetate Taraneasca” ne-a primit cu parfumul sau medieval care emana din lungile galerii, turnuri si camere din piatra ce adapostesc un muzeu de arta medievala, bisericuta si vestita fantana pe seama careia circula o legenda despre modul in care a fost sapata .

   Incantrea noastra a atins cote maxime cand am trecut pragul Muzeului Prima Scoala Romaneasca. Gazda acestuia, filologul Vasile Oltean, ne-a cucerit prin calda primire pe care ne-a facut-o, dar,mai ales, prin lectiile de suflet si intelepciune tinute in fiecare dintre salile acestui edificiu al culturii : Sala „Anton Pann”,Sala „Diaconul Coresi”,Sala „Cartea, factor de unitate nationala”,Sala „Cartea si carturarii brasoveni”, Sala „Cu Vatra”.

   Biserica Neagra si Piata Sfatului din Brasov au incheiat seria obiectivelor turistice si culturale propusa in aceasta excursie de neuitat.

   Protagonistii unor opere literare din literatura romana si universala au prins contur in cadrul activitatii „Personaje celebre” , menita sa evidentieze personajele preferate prin caracterizarea lor, dar si prin interpretatrea unor pasaje din creatiile marilor scriitori.

   Si cum sa nu te bucuri si sa nu te simti mai implinit dupa ce ai trecut prin asemenea experiente pline de farmec si invatatura ?

 

                                                                prof. Nicoleta Popa

 nico2               

nn nnn nnnn nnnnnn nnnnnnn

„Scoala Altfel”-noutate, emotie, relaxare

                    “Scoala Altfel “si-a deschis portile in data de 2 aprilie 2012 si pentru micii scolari ai Scolii nr. 2 Boldesti-Scaieni.  Poposind pe taramul mirific al educatiei fara carti si fara calificative , elevii s-au angajat cu mult entuziasm in activitatile desfasurate.
Prima zi le-a propus elevilor claselor I-IV intalniri emotionante.In primul rand cele doua localuri au devenit unul singur si clasele II-IV A si B , cu prietenie si entuziasm au intampinat Primavara cu picturi specifice in cadrul concursului “Colorez si desenez Primavara”, pentru ca mai apoi sa-si intreaca fortele intr-un frumos si antrenant concurs pe teme rutiere.Clasa I A  insa, a parasit localul scolii pentru a participa alaturi de clasele II si III B de la Scoala Nr 1 Boldesti , cu care incheiase anterior un parteneriat, la festivitatile prilejuite cu ocazia “Zilei portilor deschise “de la Scoala Militara de subofiteri.Pavel Zaganescu.Boldesti.Si de-o parte si de cealalta , micii elevi au trait experiente de neuitat si au fost recompensati cu diplome atractive.
    A doua zi a saptamanii, plina de soare si buna dispozitie ,  ne-a imbiat sa plecam in cautarea personajelor literare ce poposisera in numeroase randuri la noi in scoala.Am ales pentru acea zi personajul Cenusareasa.Si sa nu credeti ca nu am gasit-o.A prins viata pe scena fermecata a Teatrului Trilby din Ploiesti.Am aplaudat-o cu mult drag si am ajutat-o sa treaca peste toate grelele incercari impanzite de mama si surorile vitrege.
    Excursia a continuat intr-o alta zi cand natura parcului Bucov a devenit mijloc de cunoastere si relaxare.Animalele Gradinii Zoologice s-au prezentat cu curiozitate si ghidusii in fata micilor elevi, iar parcurile frumos amenajate le-au devenit cadru de manifestare  a  bucuriei minunatelor jocuri copilaresti.
    Sirul activitatilor a fost luminat intru creatie prin Lumina Sfintei Sarbatori ce se apropia:Pastele. Astfel,  intr-un atelier creativ plin de inovatie elevii claselor I-IV ai scolii noastre impreuna cu partenerii de la Scoala nr.1 au realizat felicitari de Paste, tablouri de primavara, cosulete cu oua incondeiate si iconite pe sticla.
    Si nu puteam lasa sa treaca o asa saptamana de vis fara sa vizitam padurea ce ne ademenea intr-o alta calduroasa zi .Numai ca elevii nu mai erau elevi oarecare , ci mici cercetasi, initiind astfel cercetasia in scoala noastra.
    Fara doar si poate , trecand in revista activitatile ne alaturam opiniilor unanime ale elevilor si parintilor participanti , ca totul a fost un vis frumos si o sursa de educatie deosebita la coordonarea caruia s-au aflat invatatoarele scolii noastre:Florica Manea, Maria Vasilescu, Cristina Mihaila, Elena Dinu, Manuela Stan, Lucia Paun si Andreea Anton.
                                                                                                   Resp.activ.extrascolare,
                                                                                                Elena-Mihaela Dinu           

Anunțuri

2 răspunsuri to “SCOALA ALTFEL”

  1. Ancuta said

    poze de ce nu ati pus ca era mai frumos daca erau si poze!!

  2. […] SCOALA ALTFEL […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: