Scoala Gimnaziala nr. 2 orasul Boldesti-Scaeni

Str. Colinei nr. 40 ,Tel /Fax 0244/211469 ;Jud. Prahova ;Cod 105300 e-mail: blogscaieni@yahoo.com

„Toleranta ZERO fata de violenta”

„TOLERANTA ZERO FATA DE VIOLENTA”

PROIECT NATIONAL

iniţiat de Şcoala cu cls. I-VIII Nr. 3 Slobozia

2011-2012

  • Simpozionul Naţional ,,Nonviolenţa în şcoală şi în spaţiul comunitarEdiţia I, 16 iunie 2012, ora 10.00 –
  • Locul de desfăşurare: Centrul Cultural Unesco ,,Ionel Perlea” Ialomiţa, în Slobozia

  • Proiectul  Naţional ,,Toleranţă zero faţă de violenţă!” iniţiat de Şcoala cu cls. I-VIII Nr. 3 Slobozia, la moment de bilanţ:

    Conferinţa Naţională ,,Modele de bună practică în prevenirea şi combaterea violenţei” 16 iunie 2012, ora 12.30 –

    Locul de desfăşurare: Centrul Cultural Unesco ,,Ionel Perlea” Ialomiţa, în Slobozia

  •      In data de 5 aprilie  2012 a avut loc activitatea nr. 4  din cadrul proiectului naţional ,,Toleranţă zero faţă de violenţă!” .   Activitatea  purtand numele  ,,Dezvoltarea comportamentelor asertive pe baza negocierii interpersonale în situaţiile conflictuale”,s-a adresat in special elevilor din grupul tinta,dar si altor elevi care au dorit sa participe.      Activitatea s-a desfasurat intr-o sala de clasa din cadrul Scolii cu cls.I-VIII Nr.2 Boldesti-Scaeni,si a fost sustinuta de catre Dna Psiholog Urzeala Liliana,care lucreaza in cadrul Fundatiei Estuar din Ploiesti,si a avut drept scop principal prezentarea unor modalităţi practice de peer-mediation între elevi.      Trebuie mentionat faptul ca Dna Psiholog Urzeala Liliana a sustinut activitati de consiliere cu elevii din grupul tinta pe parcursul lunii martie si va continua aceste activitati cat este necesar.

           Colaborarea Scolii cu dna psiholog speram ca va fi una care se va concretiza in rezultate favorabile in schimbarea comportamentelor elevilor vizati si in aprecierea parintilor de la care asteptam un feedback pozitiv.

            Responsabilul acestei activitati a fost coordonatorul proiectului,Prof.Soare Alina si dl.Director Cotac Leonard,care a mediat colaborarea intre Scoala si dna Psiholog Urzeala Liliana.

  •    In data de 20 februarie 2012 a avut loc activitatea nr. 3 din cadrul proiectului naţional ,,Toleranţă zero faţă de violenţă!”
            Activitatea numita: ,,Să exmatriculăm violenţa din jurul nostru!” (ediţia a II-a),a fost pregatita de catre coordonatorul local al proiectului,dra prof.Soare Alina,impreuna cu elevi din clasele VI-VIII(Stan Maria si Neagu Gabriela,din clasa a VI-aB;Stroe Otniel,Arsene Mihai,Georgescu Diana,Georgescu Eduard,din clasa a VII-a;Vladila Madalina,Floroiu Ruxandra,Pantazi Ioan,Apostol Alexandra,Soare Stefania,din clasele a VIII-a A si B),dar si de elevi din clasele III-IV si V-VI,coordonati de doamnele profesoare Manea Florica,Stan Manuela si Dinu Elena.
           Activitatea a constat in realizarea de colaje si afise pe tema antiviolentei din toate mediile.Pentru ca materialele din  care s-au confectionat lucrarile nu au fost cartoane duplex,ci din ceea ce am reusit sa improvizam,am renuntat sa mai trimitem modele catre expozitia judeteana sau pentru Concursul Naţional.
           Lucrarile  au fost apoi expuse in holul Scolii nr.2 Boldesti-Scaeni in spatiul dedicat proiectului.
           Beneficiarii activitatii sunt elevii,ale caror reactii au fost pe masura efortului depus de colegii lor,cadrele didactice si cei care intrand in scoala au vazut expozitia(in special parinti).
  • In data de 1 februarie 2012 a avut loc la Scoala cu cls.I-VIII Nr.2 Boldesti-Scaeni activitatea nr.2 din cadrul Proiectului national “Toleranta zero fata de violenta!”.
    Titlul activitatii este: ,,30 ianuarie – Ziua Internaţională a Nonviolenţei în şcoală”,si s-a desfasurat in cabinetul multimedia din scoala noastra. Responsabilul activitatii a fost la nivelul scolii cordonatorul echipei de proiect, prof.Soare Alina.
    Participantii la aceasta activitate au fost in special elevii din grupul tinta,adica aceia care au anumite probleme de comportament violent(fizic si/sau verbal),dar si alti elevi care au dorit sa asiste la aceasta activitate(aproximativ 30 elevi).
    Invitati au fost reprezentantul Politiei de proximitate din orasul Boldesti-Scaeni,dl.Vicentiu Turcanu, si reprezentantul parintilor  din echipa de proiect ,dl.Neagu Ovidiu,care este si reprezentant al Politiei locale .
    Dupa cum s-a precizat in ghidul proiectului,activitatea a avut ca scop informarea elevilor in privinta comportamentelor violente,care se pot constitui in acte contraventionale sau chiar infractiuni si a consecintelor imediate si viitoare ale acestor comportamente,in plan scolar si social.
    Elevii prezenti au avut posibilitatea de a adresa intrebari reprezentantilor Politiei de proximitate,de a lamuri unele aspecte ale comportamentelor nepotrivite pe care ei le-au manifestat in multe ocazii,de a cunoaste  si intelege consecintele acestora,de a lua la cunostinta diverse cazuri/situatii  si cum au fost solutionate acestea.
    Beneficiari activitatii sunt  elevii, cadrele didactice, reprezentanţi ai comunităţii locale.
    Coordonator proiect,
    Soare Alina
  • Pe data de 25 noiembrie 2011 a avut loc la Scoala cu cls.I-VIII Nr.2 Boldesti-Scaeni,activitatea de lansare a proiectului naţional: ,,Toleranţă zero faţă de violenţă!” . Proiectul a fost initiat  de catre Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 3 Slobozia, judeţul Ialomiţa,si este coordonat de catre prof. Răduţă Georgeta – Şcoala Nr. 3 Slobozia. El se incadreaza in categoria cetatenie democratică iar perioada de derulare a acestuia:1 noiembrie 2011-20 iulie 2012.

       Proiectul de faţă îşi propune prin acţiunile pe care le conţine să sensibilizeze elevii, adulţii, mass-media şi reprezentanţii instituţiilor partenere şi să acţioneze printr-un efort conjugat în prevenirea şi combaterea  fenomenului violenţei şi formarea  unei  atitudini  civice  conştiente, durabile  faţă  de  acest  fenomen  social astfel încât să devină mai buni, mai toleranţi, mai responsabili.

          Activităţile din proiect oferă alternative educationale, şcolare şi extraşcolare pentru prevenirea si combaterea fenomenului violentei din mass-media, din spatiul social si scolar din randul elevilor ce fac parte din grădiniţe, şcoli şi licee din judeţul Ialomiţa şi alte judeţe  din ţară.

           Acţiunile pentru elevi din proiect sunt: dezbateri de grup, conferinţă,  concurs şi expoziţie colaje şi afişe, prezentare multimedia audio, PPT-uri cu foto şi film,  concurs sportiv, concurs de eseuri şi desene în acuarela.

          Prin activităţile desfăşurate  proiectul isi propune să satisfacă următoarele nevoi identificate în urma unei analize complexe la nivelul fiecarei scoli: nevoia de informare cu privire la efectele comportamentelor violente utilizate în şcoală şi în societate, nevoia de intercunoaştere şi autocunoaştere, nevoia de alternative educaţionale/de loisir, nevoia de îmbunătăţire a relaţiilor de comunicare ,negociere şi rezolvare a conflictelor  interpersonale la mai  multe niveluri (elevi, elevi-părinţi, elevi-cadre didactice); prevenirea  comportamentelor violente ale elevilor la şcoală şi în societate prin desfaşurarea unor activităţi educative şi civice.

  Echipa de proiect din Scoala noastra este compusa din :Prof.Soare Alina-coordonator proiect, Prof.Popa Nicoleta-consilier educativ, Neagu Ovidiu-reprezentantul parintilor , Vicentiu Turcanu-reprezentantul Politiei de proximitate ,Vladila Madalina-presedinta Consiliului elevilor.

   Urmatoarea activitate  propusa pentru elevi şi cadrele didactice este :,,30 ianuarie – Ziua Internaţională a Nonviolenţei în şcoala  .Activitatea se va baza pe informare, studii de caz, dezbatere .   Reprezentanţii Poliţiei de Proximitate vor realiza o activitate de prevenire  a comportamentelor violente şi informare asupra incidenţei efectelor acestora în plan şcolar şi social, alături de profesorul consilier şcolar/prof. consilier educativ.

   Va vom tine la curent cu evolutia proiectului,activitatile desfasurate si rezultatele obtinute 

              Profesor Alina Soare


3. „TOLERANTA  ZERO FATA DE VIOLENTA ” – PROIECT EDUCATIV REGIONAL 2010-2011  http://tolerantazerofatadeviolenta.blogspot.com/2010/10/promovare-proiect-educational-national.html

Proiect Toleranta 2010-2011         

3 răspunsuri to “„Toleranta ZERO fata de violenta””

  1. […] Partener regional si national – 2011 si 2012 […]

  2. […] Scoala Gimnaziala din Boldesti Scaieni, jud. Prahova – partener in 2011 si in 2012 […]

  3. Stefanutz said

    Ati facut poze cu telefonul???

Lasă un comentariu