Scoala Gimnaziala nr. 2 orasul Boldesti-Scaeni

Str. Colinei nr. 40 ,Tel /Fax 0244/211469 ;Jud. Prahova ;Cod 105300 e-mail: blogscaieni@yahoo.com

Patrula de reciclare

             Pe 19 si 20 ianuarie 2012 a avut loc in cele doua locatii ale scolii noastre ( localul BALACA si localul SCAIENI )  lansarea proiectului ecologic „PATRULA DE RECICLARE ” initiat de catre asociatia ROREC , cu care am mai colaborat si in cadrul proiectului „Sa trimitem deseurile la plimbare ” . http://www.rorec.ro/ro/patrula-de-reciclare. La aceasta lansarea au participat toti elevii scolii noastre precum si cadre didactice.

Patrula de reciclare este un proiect realizat de Asociaţia Română pentru Reciclare – RoRec în parteneriat cu Primăriile şi Inspectoratele Şcolare Judeţene din localităţile în care primăriile şi Asociaţia RoRec colaborează prin implementarea de campanii de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) şi în vederea creării unei infrastructuri coerente de colectare a acestui tip de deşeuri.

Patrula de reciclare se desfăşoară sub forma unui program educaţional de protecţie a mediului, centrat pe colectarea şi reciclarea DEEE în unităţile de învăţământ, pentru a contribui la atingerea obiectivelor cantitative impuse de normele europene, anume de 4 kilograme/locuitor anual.

           In scoala   au fost instalate 2 kit-uri de colectare DEEE, compuse din cate 3 containere de cartonpentru colectarea aparaturii electrice, electronice şi electrocasnice, becurilor/neoanelor şi bateriilor.Coordonator al acestui proiect este doamna profesoara de biologie ALINA ALDOIU


Lasă un comentariu